FőoldalBorászokAngyal Borászat és Szőlőbirtok

Angyal Borászat és Szőlőbirtok

Bemutatkozás

Amikor nagyapám, Angyal Ernő kiolthatatlan kíváncsiságom kielégítése miatt megengedte, hogy ráncba szedjem az öreg pincét, már biztosan sejtett valamit. Egy mindig megújuló szenvedélyt kaptam tőle a szőlővel és a borral örökül. Nem tehette volna gondosabban és következetesebben, mikor hagyott ráérezni az ízére. Szerelem volt nekem ez az első pillantásra, Ő pedig hagyományt teremtett általam.

A szőlészet

Egy öröklött hektárnyi ültetvény és a három szintes, 250 méter hosszúságú tradicionális pince volt az alapja a mostani borászatnak. Az első szüret 1996-ban volt. A közel 30 hektáron furmint, hárslevelű és sárgamuskotály fajtákat termelünk. A szőlőterületeink Szerencs és Mád első osztályú termőterületein helyezkednek el. Az ültetvényeket 50-60 q/hektár terheléssel műveljük, melyek így évjárattól függetlenül minimum 20 mustfokú termést hoznak.

A borászat

A 600 hl bort befogadó nagyapai érlelő pincét hordós érlelésre használjuk, a 11-12 C-os hőmérsékletre tökéletesen alkalmas a tokaji borok által igényelt hosszú lefutású érlelésre. A szerencsi nagypincénkben zajlik szüret idején a feldolgozás és az erjesztés, az év többi részében pedig egyéb technológiai  feladatok elvégzésére hivatott szolgálni. Korábban idősebb 500-600 literes hordókat használtunk, mára már ezek helyét átvették a korszerű tartályok, illetve az elengedhetetlen új fahordók. A feldolgozáskor a klasszikus fehér boroknál általában egy napig , a borkülönlegességeknél több napon át tart az áztatás. A préselést követően a mustok mindig ülepítve, derítve vannak a tisztább ízek elérése céljából. Az édes borok erjesztését az évjárat adta élesztő szelekcióval végezzük. A száraz boroknál mindig fajélesztőt használunk és a finom seprőt enzimatikusan bontjuk a teltebb ízek eléréséért. A palackba kerülő tételek összeállításakor mindenkor a Tokaj-Hegyalja évszázados tradícióit és a mai kor elvárásait próbáljuk ötvözni.

Távlati céljaink

Szőlőterületeinket középtávon 50 hektárig szeretnénk bővíteni, kiegészítve új telepítésekkel. Tovább folytatjuk a fejlesztést, mely immáron új helyszínen, az újjászülető, a mai borászat legmodernebb techno-lógiájával felszerelt rátkai feldolgozónknál (a volt Termelő Szövetkezet feldolgozója) valósul meg.

Az imént felsorolt célkitűzések egy előre pontosan megfogalmazott ütemterv részei, melyek az Önök megelégedettségét és a mi fejlődésünket hivatott szolgálni.
 Ország: Magyarország

Borvidék: Tokaj

Termelő borai

SZERETET-Tokaji Édes Szamorodni

SZERETET-Tokaji Édes Szamorodni

Védett Eredetű Oltalom Alatt Álló Eredetmegjelölésű Édes Fehérbor...

Borvidék: Tokaj Termelő: Angyal Borászat és Szőlőbirtok

1892 Ft.

Ámor

Ámor

Tokaji Furmint-kései szüret - édes...

Borvidék: Tokaj Termelő: Angyal Borászat és Szőlőbirtok

1397 Ft.

MOSOLY-Tokaji Cuvée

MOSOLY-Tokaji Cuvée

Oltalom Alatt Álló Eredetmegjelölésű Édes Fehérbor...

Borvidék: Tokaj Termelő: Angyal Borászat és Szőlőbirtok

1219 Ft.

SZÉPSÉG-Tokaji Kései Furmint

SZÉPSÉG-Tokaji Kései Furmint

Oltalom Alatt Álló Édes Fehér Borkülönlegesség...

Borvidék: Tokaj Termelő: Angyal Borászat és Szőlőbirtok

1280 Ft.

VONZÁS-Tokaji Szamorodni

VONZÁS-Tokaji Szamorodni

Védett Eredetű Oltalom Alatt Álló Eredetmegjelölésű Száraz Fehérbor...

Borvidék: Tokaj Termelő: Angyal Borászat és Szőlőbirtok

1486 Ft.

Kosár

A kosár jelenleg üres.

Bejelentkezés


Elfelejtette jelszavát? Regisztráció
Kérem adja meg az email címét!