FőoldalBorászokBabits Pincészet

Babits Pincészet

A Babits család Tokaj-hegyalján
 
A család Tokaj-Hegyaljához kötődő története egészen IV. Béla koráig nyúlik vissza, amikor olasz telepesekként kerültek Hegyaljára (akkor még Stipula néven), hogy meghonosítsák a szőlőművelés és borkészítés modern technológiáját. A borászati tradíció nemzedékről nemzedékre szállt, aminek folytonossága ma is tart.
 
A szőlőkataszter I. osztályába tartozó szőlőbirtok a vulkanikus eredetű Zemplén hegység dél-délkeleti lejtőin találhatók. A család szőlői a Szegi határában fekvő Poklos dűlőben, valamint Olaszliszkán a Vay, és Tolcsván a Kincsem dűlőben helyezkednek el. A szőlőterületek égtáji fekvése kitűnő, s a tengerszint feletti magasságuk is optimális: 150-250 m-es fekvésükből kifolyólag sem a késő tavaszi, sem a kora őszi fagy nem károsítja az ültetvényeket, így a termés minősége folyamatosan a legjobb alapanyaggal látja el a pincészetet. Tokaj-Hegyalja legjellegzetesebb bora a Tokaji Aszú, valamint az édes és száraz Szamorodni, melyek alapanyaga a vidék jellegzetes szőlőfajtái a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály.
 



Ország: Magyarország

Borvidék: Tokaj

Termelő borai

Tokaji 6 puttonyos Aszú

Tokaji 6 puttonyos Aszú

Édes tokaji borkülönlegesség...

Borvidék: Tokaj Termelő: Babits Pincészet

6172 Ft.

Tokaji Száraz Szamorodni

1600 Ft.

Tokaji Édes Szamorodni

1765 Ft.

Kosár

A kosár jelenleg üres.

Bejelentkezés


Elfelejtette jelszavát? Regisztráció
Kérem adja meg az email címét!