FőoldalBorászokBodri Pince és Szőlőbirtok

Bodri Pince és Szőlőbirtok

A borvidék - Budapesttől 150 km-re délre - A szekszárdi és a geresdi-dombság észak-keleti részén terül el. Pincészetünk Szekszárdon már öt generáció óta foglalkozik szőlőtermeléssel és borkészítéssel. Jelenleg 25 hektár termő szőlőterülettel rendelkezünk . Faluhely-dűlőben található 11 hektár, a szomszédos Gurovica-dűlőben 11, emellett Csötönyi-völgyben, Gesztenyésben és Iván-völgyben is vannak kisebb területeink.

A fehér fajták közül a sauvignon blanc és az olaszrizling van többségben, van egy kis rajnai rizling és chardonnay is. Kékszőlőink: kadarka, kékfrankos, cabernet sauvignon és franc, merlot, továbbá egy kis zweigelt és pinot noir. Feldolgozónkat modern koracél tartályokkal szereltük fel, teljes kapacitásunk alapján akár kétszáz tonna szőlő fogadására is képesek vagyunk. Itt persze még nem tartunk, a 2004-es évjáratban 40 ezer palack bort töltöttünk, 2005-ből 60 ezer palackot. Terveink szerint 100 ezer palack körülire bővülhet majd a termelésük. Alapkoncepciónk .egyszerű.: kiváló szőlőből kiváló bort készíteni. Ennek jegyében fontos szempont a terméskorlátozás. Minőségi boraink esetében átlagosan egykilós tőkénkénti terhelést tervezünk, ám a természet néha közbeszól, mint például 2005-ben, amikor mindössze hatvan dekagrammot szüretelhettünk egy tőkéről.

Fajtaboraink között a Kékfrankos Selection van az élen, pincészetünk csúcsbora a legerősebb tételeinkből készült cuvée-nk, az Optimus. Másik két házasításunk a Civilis Cuvée, és természetesen a Bikavér, a Szekszárdi borvidék legendás bora. Az Optimus házasítást nem készítjük el minden évben, csak akkor, amikor az alapanyag magas minősége erre lehetőséget ad. A 2005-ös évjárat ilyen okokból kimaradt, de 2006-ból újra lesz Optimus. Csúcsborunk minden esetben három fajta . cabernet sauvignon és franc, valamint merlot . házasítása, az érlelés során 24 hónapot tölt kisméretű tölgyfahordókban.

Borkóstolás

Szekszárd közvetlen közelében, a Faluhely-dűlőben található a feldolgozónk, amelyhez tízkupolás, impozáns látványt nyújtó pince tartozik. Boltíves pincénk nyolcvanezer téglából épült, az ismert szekszárdi mester, Heimann Ferenc tervei alapján. Azért is szeretjük ezt a helyet, mert egészen közel van a városhoz, vendégeink mégis a természet nyugalmát, a szőlőhegyi romantikát élvezhetik itt. Ennek érdekében tájba illeszkedő, esztétikus épületegyüttest alakítottunk ki, hogy ez is a jó hangulatot és a harmóniát szolgálja. Kóstolótermünk 70 személyes, jó időben vendégeink a teraszon is helyet foglalhatnak.

Szálláshelyek

Jól tudjuk, hogy egy hangulatos, késő estébe nyúló borkóstolás után az a legjobb, ha a vendégnek már sehová sem kell mennie, mert a szálláshelyek a pincénél rendelkezésre állnak. Hét vendégszobát ezért hamarosan megnyitunk a feldolgozónál, de a nem túl távoli terveink között egy komolyabb szálláshely-bővítés is szerepel.

Eredmények

Számos borversenyen elindultunk és sok szép díjat nyertünk. A legfontosabbnak az alábbiakat tartjuk: Les Citadelles du Vin, Franciaország: Ezüst, amelyet a 2003-as Kékfrankos Selection kapott, továbbá bronz, amelyet a szintén 2003-as Optimus Cuvée érdemelt ki. A Brüsszeli Nemzetközi Borversenyen a 2003-as Kékfrankos ezüstöt kapott. Ugyanez a bor Bordeaux-ban (Challenge International du Vin) bronzot szerzett.Ország: Magyarország

Borvidék: Szekszárd

Termelő borai

Fehér Civilis Cuvée

Fehér Civilis Cuvée

Szekszárdi Fehér Civilis QV...

Borvidék: Szekszárd Termelő: Bodri Pince és Szőlőbirtok

1257 Ft.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Száraz Fehérbor...

Borvidék: Szekszárd Termelő: Bodri Pince és Szőlőbirtok

1257 Ft.

Rosé "Rozi"

Rosé "Rozi"

Száraz Rosé Bor...

Borvidék: Szekszárd Termelő: Bodri Pince és Szőlőbirtok

1257 Ft.

Szekszárdi Kékfrankos

Szekszárdi Kékfrankos

Száraz Vörösbor...

Borvidék: Szekszárd Termelő: Bodri Pince és Szőlőbirtok

1257 Ft.

Bodrikutya

Bodrikutya

Száraz Vörösbor...

Borvidék: Szekszárd Termelő: Bodri Pince és Szőlőbirtok

1207 Ft.

Kosár

A kosár jelenleg üres.

Bejelentkezés


Elfelejtette jelszavát? Regisztráció
Kérem adja meg az email címét!