FőoldalBorászokChapel Hill

Chapel Hill

A Chapel Hill márka egy a Balatonboglár mellett elterülő pici vulkáni dombról kapta a nevét, melynek tetején két kápolna található, egy piros és egy kék. Mindkettőt a 19-ik században építették a török megszállás végének az emlékére. Az archeológiai kutatások azt igazolják, hogy már a középkortól állt ott egy templom, valószínűsíthető, hogy az elsőt a 12-ik század előtt építették. Alaprajzát, romjait nemrég tárták fel és ma is látogatható.

A Chapel Hill márka az 1980-as évek végén született, mely borok először kanadai, késöbb angol exportra készültek, majd bevezetésre kerültek Magyarországon is. Mára már több millió palackot készítünk, és exportálunk Svédországba, Angliába, Észtországba, Lettországba, Finnországba, Norvégiába, és más helyekre is.

A BB 1996-os privatizációja után a pincészet közel 1 millió USA dollárt fektetett be és felszerelte a szőlőfeldolgozót a legújabb technológiával, új rozsdamentes és saválló acéltartályokat és új Barrique hordókat vásárolt. Balatonbogláron a borszakmában az elsők között kapták meg az ISO 9001 minőségbiztosítási tanúsítványt, majd később a BRC és IFS minőségbiztosítási tanúsítványt is megszerezték.Ország: Magyarország

Borvidék: Balatonboglár

Termelő borai

Kosár

A kosár jelenleg üres.

Bejelentkezés


Elfelejtette jelszavát? Regisztráció
Kérem adja meg az email címét!