FőoldalBorászokGere Pincészet

Gere Pincészet

Ha villányiakat vagy borral foglalkozó mesterembereket keresünk a GERE családfán, el kell jutni a dédszülőkig. Gere Attila dédnagymamája Villányban élt, férje volt a helybéli kádármester. Ezen a családi vonalon, 7 generáción át tudnak kimutatni borász ősöket; csak a nagyapával majd az édesapával szakadt meg a folyamat. A második világháború után tönkretették a paraszti birtokokat, a kitelepítésekkel pedig megszakították a családi hagyományok láncolatát. Gere Attila is az erdész szakmát választotta. A borászattal apósa révén került kapcsolatba 1978-ban, kinek hagyományos módon készített kézműves borait kóstolgatva tudatosult benne, hogy a villányi vörösborokban hatalmas lehetőség rejlik. Ezen a családi ágon is tradíciónak számít a szőlőművelés és borkészítés.

Ma már az ifjabb generáció is szerves része a pincészet hétköznapjainak. A család célja, hogy régi magyar mintára újra megvalósuljon a generációkon átívelő, felmenőkről utódokra szálló szőlőművelés és borászkodás.

Szőlőterületeink a Villányi borvidék legjobb adottságú dűlőiben (Kopár,Konkoly, Csillagvölgy, Jammertal, Ördögárok, Fekete-hegy) találhatók. Talaj és mikroklíma szempontjából minden egyes termőterület más-más adottságokkal rendelkezik. A borvidék egyik sajátossága, a geotermikus hőmennyiség (földhő) jelenléte. Az átlagtól eltérően (33 méterenként 1C) 10-12 méterenként 1C-kal melegszik a talaj a föld belseje felé haladva. Az egész borvidék hőforrásokban, a talaj pedig vízerekben gazdag. Területeinken átlagosan 5.400- új telepítéseink esetén 7.200 tőke/ha található. Szőlőtermesztés tekintetében ikertőkés - közép magas kordonos művelést alkalmazunk. A kiváló minőség folyamatos biztosítása érdekében hajtásonként 1-fürt (kb. 1 kg/tőke) terhelést alkalmazunk. Pincészetünk a kezdetek óta integrált növényvédelmet alkalmaz, mely során csak természetes szereket használunk. Saját ültetvényeinken (50ha) területeinken Kékoportó, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Medoc Noir és Kékfrankos szőlőt termesztünk. Több lépcsőben végrehajtott telepítési programunk során a "villányi öregek" elbeszélése alapján valamikor híresen jó, ám a nagyüzemi gazdálkodás során művelésre alkalmatlannak minősített területeket ismét termelésbe állítottuk. Reményeink szerint ezen remek adottságú szőlőterületek különleges minőségű borokkal fogják öregbíteni a borvidék hírnevét. Új festői szépségű, déli, délnyugati fekvésű ültetvényeink az Ördögárok dűlőben, a Konkoly-dűlőben találhatók. Az alapkőzet ezen területeken is a mészkő-dolomitos alaptalajon elterülő lösz, mely kiválóan alkalmas tüzes, nagy vörösborok készítésére. Telepített fajták közt szerepel Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Tempranillo, Kékoportó, Barberra. Ezeken kívül folyamatosan kísérletezünk régi magyar fajtákkal is többek közt Bakator, Purcsin, Csóka, Balafánt, Kékbajor. Az ültetvények folyamatosan fordulnak termőre. A teljes birtok igazán majd csak 2010-ben mutatja meg minden szépségét.Ország: Magyarország

Borvidék: Villány

Termelő borai

Olaszrizling

Olaszrizling

Villányi védett eredetű classicus fehérbor ...

Borvidék: Villány Termelő: Gere Pincészet

1257 Ft.

Portugieser

Portugieser

Villányi védett eredetű classicus vörösbor ...

Borvidék: Villány Termelő: Gere Pincészet

1384 Ft.

Athus Cuvée

Athus Cuvée

Villányi védett eredetű classicus vörösbor...

Borvidék: Villány Termelő: Gere Pincészet

1930 Ft.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Villányi védett eredetű classicus vörösbor...

Borvidék: Villány Termelő: Gere Pincészet

2692 Ft.

Cabernet Sauvignon Barrique

Cabernet Sauvignon Barrique

Villányi védett eredetű classicus vörösbor...

Borvidék: Villány Termelő: Gere Pincészet

3607 Ft.

Kosár

A kosár jelenleg üres.

Bejelentkezés


Elfelejtette jelszavát? Regisztráció
Kérem adja meg az email címét!