FőoldalBorászokThummerer Pince

Thummerer Pince

Családi vállalkozásunk, a Thummerer Pince, 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 90 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítjük a borainkat.
Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságunkat, fő fajtáink: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Tramini, Zenit, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Syrah, Blauburger, Kadarka. Szőlőültetvényeink 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő.

Thummerer Pincészet borai

A termés az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás a novaji Juszalagos, a szomolyai Nagyvölgy, Szérőhely dűlőkből kerül ki. Megkezdtük a régi ültetvények lecserélését is, új kísérletként Cabernet Dorsát és Csóka szőlőt telepítettünk. A legújabb telepítés az egri Nagyeged dűlőn kapott helyet, ahol a Nagyegedi Egri Bikavér Superior-hoz vagy Grand Superior–hoz szükséges fajtaösszetétellel lett az ültetvény eltelepítve.

A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatunkra, de a szőlészetünkre is vonatkozik.
Kizárólag a magas minőség elérése a cél és minden évben egy-egy különlegesség létrehozásával a választék gazdagítása.

Boraink elsősorban Magyarország előkelő éttermeibe, szállodáiba jutnak el, valamint Belgiumba, Svájcba, Dániába, Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Franciaországba is. Természetesen a borok egy része kapható a hazai kiskereskedelemben is.

 

A PINCE

A borászatunk központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több, mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben egy új 2200 m2 -es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővíttettünk ki. A kiegyenlített klímájú pince ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.Ország: Magyarország

Borvidék: Eger

Termelő borai

Egri Cabernet-Merlot

Egri Cabernet-Merlot

Minőségi Száraz Vörösbor...

Borvidék: Eger Termelő: Thummerer Pince

1384 Ft.

Egri Rosé

Egri Rosé

Minőségi Száraz Rosé bor...

Borvidék: Eger Termelő: Thummerer Pince

1257 Ft.

Berta Cuvée

Berta Cuvée

Minőségi Száraz Fehérbor...

Borvidék: Eger Termelő: Thummerer Pince

921 Ft.

Muskotály

Muskotály

Minőségi Édes Fehérbor...

Borvidék: Eger Termelő: Thummerer Pince

1702 Ft.

Bertram Cuvée

Bertram Cuvée

Minőségi Száraz Vörösbor...

Borvidék: Eger Termelő: Thummerer Pince

1194 Ft.

Kosár

A kosár jelenleg üres.

Bejelentkezés


Elfelejtette jelszavát? Regisztráció
Kérem adja meg az email címét!