FőoldalBorvidékBalatonfüred - Csopak

Balatonfüred - Csopak

Ez a borvidék, mint neve is mutatja, két különböző bortermelő tájra oszlik. A balatonfüredi borok testesebbek, tüzesebbek, alkoholszintjük magasabb - míg a csopaki borok tartózkodóbbak, könnyedebbek, illat- és zamatgazdagabbak. Balatonfüredet és környékét a gyógyvíz és a bor együttes ereje teszi vonzóvá. A világ különböző részeiről utaznak ide azok az emberek, akik önmagukat egy kicsit kényeztetni akarják - kívülről és belülről egyaránt, a szénsavtól pezsgő gyógyvíz, az egyedülálló, szívbetegeknek kedvező hatású klíma, valamint a jófajta fehérbor erejével.

Terület: 2094 hektár
Klíma: sok napfény, a szőlőtermesztésnek kedvező időjárás
Szőlőfajták, borok: Olasz rizling - esztétikailag is kellemes: zöldesfehér, rezedára emlékeztető illat fű-szeres ízekkel, testes, gömbölyű ízhatás - több év múlva szilvaillatú másodlagos bukéval gazdagítva. Furmint - finom illatú, savgazdag, nagy cukortartalmú. Rizlingszilváni - kellemes, intenzív illatú, lágy, zamatgazdag.

a) Balatonfüred-Csopaki körzet: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatonalmádi, Balatonfőkajár, Balatonfüred, Balatonszőlős, Balatonudvari, Balatonvilágos, Csopak, Dörgicse, Felsőörs, Lovas, Mencshely, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Tihany, Vászoly.

b) Zánkai körzet: Balatoncsicsó, Monoszló, Óbudavár, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Zánka településeknek a szőlőkataszter szerint I. és II. osztályú határrészei.Borvidék borai

Nem érhető el kép a termékről

9 Ft.

Balatonfőkajári Prémium Shiraz

3950 Ft.

Balatonfőkajári Shiraz-Merlot

1550 Ft.

Balatonfőkajári Cabernet Sauvignon

1461 Ft.

Balatonfőkajári Merlot-Kékfrankos

1118 Ft.

Kosár

A kosár jelenleg üres.

Bejelentkezés


Elfelejtette jelszavát? Regisztráció
Kérem adja meg az email címét!